Human Design: de centrums

human-design-blog-centrum

Human Design is een holistisch systeem waarin wetenschap en verschillende stromingen, zoals astrologie en het chakra-systeem, samenkomen. Op basis van je geboortedatum, de tijd waarop je geboren bent en je geboorteplaats, kan jouw persoonlijke Design worden berekend. Dit kun je zien als een unieke blauwdruk die antwoord geeft op vragen als: wie ben ik, wat past bij mij en wat juist niet? In deze blog gaan we je meer vertellen over de negen verschillende centrums.

De centrums

In een Human Design chart (een persoonlijk Design) zijn negen vlakken te zien in verschillende vormen, dit worden ook wel de centrums genoemd. Ze zijn voortgekomen uit de zeven chakra’s, alleen zijn er binnen Human Design twee chakra’s als verdieping bijgekomen. Ieder vlak heeft zo zijn eigen betekenis en zegt iets over jouw energie op een bepaald gebied.

Als een centrum gedefinieerd is (een ingekleurd vlak), dan wil dat zeggen dat je de bijbehorende eigenschappen die bij dit gebied horen, al eigen hebt gemaakt. Je kunt hierin jezelf zijn en vanuit deze gebieden kun je makkelijk beslissingen nemen. Bij de vlakken die open zijn (een wit vlak), wordt je meer beïnvloed door je omgeving, je staat letterlijk meer open voor energie en invloeden van buitenaf.

Het bovenste vlak is het hoofdcentrum. Dit centrum staat voornamelijk voor inspiratie. Niet alleen de inspiratie die we ontvangen om dingen te creëren, maar ook om jezelf vragen te stellen en op zoek te gaan naar antwoorden. Door over dingen na te denken, verwerven we inzichten en doen we ervaring op.

Zonnevlechtcentrum

Dit centrum wordt ook wel het emotionele centrum genoemd. Dit centrum is namelijk verbonden met alle emoties die we in ons leven kunnen ervaren, zowel de fijne als de minder fijne emoties. Ook staat het voor ons bewustzijn.

Subscribe to the Newsletter

Subscribe to our email newsletter today to receive updates on the latest news, tutorials and special offers!