Human Design: definities

definities-human-design

Human Design is een holistisch systeem waarin wetenschap en verschillende stromingen, zoals astrologie en het chakra-systeem, samenkomen. Op basis van je geboortedatum, de tijd waarop je geboren bent en je geboorteplaats, kan jouw persoonlijke Design worden berekend. Dit kun je zien als een unieke blauwdruk die antwoord geeft op vragen als: wie ben ik, wat past bij mij en wat juist niet? In deze blog gaan we je meer vertellen over de vijf verschillende definities.  

Definities

In jouw persoonlijke chart is ook af te lezen welk definitietype jij bent. Het zegt iets over de hoeveelheid energiestromen die jij hebt tussen de verschillende gedefinieerde centrums. Als alle gedefinieerde centrums met elkaar verbonden zijn, is er één energiestroom. Als er geen verbinding is tussen bepaalde centrums, dan ontstaan er automatisch twee of meer afzonderlijke energiestromen. Dit bepaalt onder andere wat we zoeken in anderen mensen, hoe we met ze samenwerken en wat voor rol relaties spelen in ons leven.

Single definitie

Bij een single definition loopt er een verbinding tussen de gedefinieerde centrums, waardoor er één energiestroom werkzaam is in jou. Deze mensen zijn in staat om veel informatie en prikkels te verwerken en zelf een goede verbinding te leggen tussen verschillende persoonlijke eigenschappen. De energiestroom is consistent, waardoor zij niet perse op zoek hoeven naar anderen mensen om zichzelf heel te voelen.

Split definitie

Bij een split definition zijn er twee verschillende energiestromen, die apart van elkaar werkzaam zijn. We hebben dan iets meer energie van buitenaf nodig om deze verbinding alsnog te kunnen maken in onszelf. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een relatie te beginnen, een samenwerking met iemand aan te gaan of een vriendschap te sluiten. Je vult elkaar dan aan op bepaalde gebieden en dit geeft jou een gevoel van heelheid.

Triple Split definitie

Bij deze definitie zijn er drie verschillende energiestromen werkzaam. Dit zijn wederom mensen die energie van buitenaf nodig hebben om bepaalde verbindingen te kunnen maken in zichzelf. Maar omdat er meerdere stromingen zijn, hebben ze ook behoefte aan meer mensen om zich heen. Misschien vind je het fijn in projectgroepen te werken, houd je ervan om af te spreken met meerdere mensen van afspraken of heb je veel vrienden en kennissen om je heen.

Quodruple Split definitie

Bij deze definitie zijn er zelfs vier verschillende energiestromen werkzaam. Deze mensen vinden het fijn om intense samenwerkingen en verbindingen aan te gaan met mensen. Zo krijgen ze op veel verschillende manieren energie van buitenaf, waardoor zij zich compleet en heel voelen.

Geen definitie

Sommige mensen hebben geen definitie, dit geldt alleen voor het type Reflector. Omdat er geen centrums gedefinieerd zijn, zijn er ook geen energiestromen. Als Reflector ben je een spiegel voor anderen en in contact met anderen versterk je wat er in hun leeft. Daardoor hoef je ook niets heel te maken in jezelf.

Subscribe to the Newsletter

Subscribe to our email newsletter today to receive updates on the latest news, tutorials and special offers!