Human Design: profielen

Human Design is een holistisch systeem waarin wetenschap en verschillende stromingen, zoals astrologie en het chakra-systeem, samenkomen. Op basis van je geboortedatum, de tijd waarop je geboren bent en je geboorteplaats, kan jouw persoonlijke Design worden berekend. Dit kun je zien als een unieke blauwdruk die antwoord geeft op vragen als: wie ben ik, wat past bij mij en wat juist niet? In deze blog gaan we je meer vertellen over de verschillende profielen.

Profielen

Je persoonlijk profiel geeft je meer informatie over je persoonlijkheid, de rollen die je hebt in de wereld en hoe jij dingen leert. In je Human Design chart wordt het weergegeven aan de hand van twee getallen (bv 3/5 of 1/4), we hebben dan ook twee soorten profielen of rollen. Een bewuste persoonlijkheid (het eerste getal), waarin je vaak herkenning vindt en een onbewuste persoonlijkheid (het tweede getal), dit is meer hoe anderen jou zien.

Ook geven de profielen aan of je meer introvert of meer extravert bent. Bij de eerste drie profielen wil je eerst jezelf begrijpen, voordat je de buitenwereld kunt begrijpen. En bij de laatste drie profielen ben je meer naar buiten gericht. Meestal hebben we twee rollen die tegenstrijdig lijken, maar die juist met elkaar samenwerken zodat er een evenwichtig geheel ontstaat.

1. Onderzoeker

Zoals de naam al zegt ben je als onderzoeker iemand die alles tot de bodem wilt uitzoeken. Je houdt van zekerheid en bouwt het liefst een sterk fundament voordat je verdergaat. Je gaat nooit ergens onvoorbereid in, maar zorgt eerst dat je alles voor jezelf hebt uitgezocht. Je kunt als de beste observeren en gaat het pas delen als je overal helemaal zeker van bent. Bij jou is de voorbereiding het halve werk en deze voorbereiding doe jij het liefst alleen.

2. Kluizenaar

Als kluizenaar is het belangrijk jezelf regelmatig af te zonderen, zodat je je werk goed kunt doen. Je vindt het heerlijk om tijd alleen door te brengen en niet continu gestoord te worden. Je hebt niet vaak veel mensen om je heen nodig. Terwijl jij lekker je eigen ding doet, kan het zomaar zijn dat je anderen inspireert met je leven en werk. Dit gaat als vanzelf en op een natuurlijke manier, zodat je er eigenlijk niet veel moeite voor hoeft te doen.

3. Martelaar

De martelaar leert door vallen en opstaan. Hierdoor krijg je belangrijke inzichten en leer je lessen die je anders niet had kunnen leren. Jij leert dus niet van andermans adviezen of zelfhulpboeken, maar je wilt het echt zelf ervaren en ondergaan. Sta jezelf dus toe om fouten te maken, want dit hoort erbij. De ervaringen die je hebt opgedaan en de kennis die je geleerd hebt, kun je vervolgens delen met de buitenwereld. Anderen mensen hebben hierdoor veel aan je!

4. Opportunist

Als opportunist ben je iemand die vaak de verbinding legt tussen verschillende mensen. Je bent vriendelijk en gastvrij en hebt de juiste capaciteiten om goede relaties op te bouwen en te onderhouden. Je bent in staat om een netwerk op te bouwen en je weet dat de relaties met anderen erg belangrijk voor je zijn om je goed te voelen. Je bent een echte verbinden en mensen zijn graag bij je in de buurt. Ook zelf komen de meeste kansen en mogelijkheden op je pad door de mensen uit je netwerk.

5. Ketter

Als ketter ben je goed in het bedenken van oplossingen en help je anderen graag in tijden van nood. Jij bent in staat om dingen altijd te fixen en anderen weten dit. Mensen durven je snel in vertrouwen te nemen en dat is dan ook waarvoor mensen bij je terecht kunnen. Het is wel belangrijk dat je alleen mensen helpt als je er helemaal goed bij voelt. Als je inspiratie en verlangen voelt, kun je hier meteen op handelen en zo niet, dan mag je het gewoon laten. Zo gaat anderen helpen, nooit ten koste van jezelf.

6. Rolmodel

Zoals de naam het al zegt, ben je als rolmodel een voorbeeld voor anderen. Je inspireert anderen op veel verschillende manieren en mensen worden hierdoor aangestoken. Vaak zien we dat rolmodellen door verschillende fases gaan in hun leven. In de eerste fase leer je net als de martelaar door vallen en opstaan, je doet hierdoor ervaring en kennis op. De tweede fase is bedoeld om het wat rustiger aan te doen, te evalueren en je leven en die van anderen op een afstandje te bekijken. Ook bouw je in deze fase mooie relaties op die bij je passen. Vervolgens wil je op je eigen manier aan de wereld teruggeven wat je geleerd hebt.

Subscribe to the Newsletter

Subscribe to our email newsletter today to receive updates on the latest news, tutorials and special offers!