Human Design: not-self theme & signature

human design

Human Design is een holistisch systeem waarin wetenschap en verschillende stromingen, zoals astrologie en het chakra-systeem, samenkomen. Op basis van je geboortedatum, de tijd waarop je geboren bent en je geboorteplaats, kan jouw persoonlijke Design worden berekend. Dit kun je zien als een unieke blauwdruk die antwoord geeft op vragen als: wie ben ik, wat past bij mij en wat juist niet? In deze blog gaan we je meer vertellen over je not-self theme en je signature.

Not self-theme

Op je Human Design Chart is ook je not-self theme te vinden. Je kunt het omschrijven als niet helemaal jezelf zijn. Dit kan allerlei redenen hebben. Misschien werk je op een manier die niet bij je energie past of vergeet je keuzes te maken op basis van je innerlijke autoriteit. Het is in ieder geval een emotie die bij jou naar boven komt, als je leven niet helemaal in één lijn ligt met jouw persoonlijke Design.

Zie het vooral als een signaal dat je mag bijsturen, omdat je even van je ware pad bent afgedwaald. Zo kunnen emoties je richtingaanwijzer worden naar een leven dat beter bij je past.

Signature

Je signature daarentegen is juist de emotie die je ervaart als je op de goede weg zit en een leven leidt dat wél past bij je persoonlijke Design. Dit is dan ook de emotie waar je naar verlangt en behoefte aan hebt in het leven.

Ieder Human Design type heeft weer een andere emotie die hij of zij overwegend vaak ervaart. Het is natuurlijk niet zo dat je de andere emoties nooit ervaart, maar van nature hebben we wel een bepaalde reactie op situaties of gebeurtenissen.

Manifestor

Bij de manifestor is het not-self theme: boosheid. Dit ontstaat vaak doordat je je meer gedraagt als een generator. Het zal dan voelen alsof je heel druk bent, terwijl er niet veel van de grond komt. Terwijl jij juist bent geboren om zelf initiatief te nemen, impact te maken en je eigen ideeën te manifesteren in de wereld. Als jij te veel door anderen wordt gecontroleerd, vergeet je je eigen kracht.

De signature van de manifestor is rust. Dit is een emotie die je veel ervaart, als je eenmaal hebt besloten niet je verstand te volgen, maar je gevoel. Als jij vervolgens je eigen ding kunt doen, verdwijnt de weerstand als sneeuw voor de zon. Je ervaart een gevoel van vrede in jezelf.

Generator

Bij de generator is het not-self theme: frustratie. Deze emotie komt meestal voorbij als je te veel aan het initiëren bent, er gaat dan veel kostbare energie verloren. Je mag het resultaat en je verwachtingen loslaten, zodat je kunt zien wat het leven van nature op je pad brengt. Daar kun je dan vervolgens op reageren.

De signature van de manifestor is tevredenheid. Als je vanuit je innerlijke autoriteit keuzes maakt en je gebruik maakt van je strategie, komt er een gevoel van tevredenheid over je heen. Je zet je energie in voor de dingen die voor jou van betekenis zijn en die je voldoening geven.

Manifestor Generator

De manifestor generator ervaart boosheid en frustratie als zij niet het leven leiden dat voor hun bedoeld is. Er is dan geen goede balans, misschien wordt er energie gegeven aan dingen die zij eigenlijk niet willen of is er geen ruimte voor eigen initiatief.

Als er wel een goede balans is, ervaren zij rust en tevredenheid. Dit is de signature van de manifestor generator. 

Projector

Het not-self theme bij projectors is verbittering. De meeste projectors voelen zich een manifestor. Ze hebben het gevoel dat ze altijd maar door moeten, maar hebben geen toegang tot een constante energiestroom. Dit zorgt er al snel voor dat ze uitgeput raken. Als ze niet wachten op een uitnodiging, worden ze niet erkend in hun talenten en raken verbitterd.

Succes is de signature van een projector. Ze hebben pas succes als ze op een plek zijn beland, waar het geen probleem is dat ze geen energietype zijn. Ze hebben dan de juiste mensen om zich heen en zijn van enorme waarde. Ze kunnen anderen op een natuurlijke manier leiden door de juiste vragen te stellen.

Reflector

Bij de reflector is het not-self theme: teleurstelling. Als ze proberen te initiëren of manifesteren, kunnen ze veel weerstand krijgen. Ze voelen zich dan niet gezien en alleen. De sleutel is om zich niet te identificeren met de gevoelens en energie van anderen, maar hun eigen waarheid te leven.

Verrassing is de signature van de reflector. Ze willen graag verrast worden door het leven dat ze leiden. Dit kan pas als ze een spiegel voor anderen zijn, zodat anderen in staat zijn om bepaalde patronen of overtuigingen te doorbreken.

Subscribe to the Newsletter

Subscribe to our email newsletter today to receive updates on the latest news, tutorials and special offers!