Human Design: innerlijke autoriteit

human design innerlijke autoriteit

Human Design is een holistisch systeem waarin wetenschap en verschillende stromingen, zoals astrologie en het chakra-systeem, samenkomen. Op basis van je geboortedatum, de tijd waarop je geboren bent en je geboorteplaats, kan jouw persoonlijke Design worden berekend. Dit kun je zien als een unieke blauwdruk die antwoord geeft op vragen als: wie ben ik, wat past bij mij en wat juist niet? In deze blog vertellen we je meer over je innerlijke autoriteit. 

Innerlijke autoriteit

Een onderdeel van je persoonlijke Human Design chart is je innerlijke autoriteit (inner authority).Dit laat zien vanuit welk centrum jij het beste beslissingen kunt nemen in het leven. De keuzes die we maken op basis van ons verstand, zijn vaak vanuit angst en controle genomen. Human Design laat ons zien dat we allemaal een eigen manier hebben van beslissingen nemen. Als jij je goed afstemt op je innerlijke autoriteit, dan weet je beter welke keuzes je mag maken en kun je het pad bewandelen dat volledig bij jou past. Zo ervaar je meer betekenis en geluk in het leven.

Er zijn vijf verschillende centrums waar vanuit beslissingen kunnen worden genomen. Ook kan het zijn dat je een maancyclus autoriteit hebt of geen innerlijke autoriteit. Deze komen beiden veel minder voor.

Emotionele autoriteit (solar plexus)

Als het emotionele centrum bij jou je innerlijke autoriteit is, ben je iemand die veel emoties ervaart. Een kenmerk van emoties is dat ze alle kanten op kunnen gaan en de volgende dag kan een situatie er heel anders uitzien. Het is voor jou dus belangrijk geen impulsieve beslissingen te nemen. Je kunt beter je emoties laten bezinken, zodat er meer helderheid ontstaat. Dit doe je door even afstand te nemen van de keuze en er een nachtje (of een paar) over te slapen. Je emoties zijn dan rustiger geworden en dan kun je veel beter voelen of een beslissing voor jou de juiste is. 

Sacrale autoriteit

Als je vanuit het sacrale centrum het beste beslissingen kunt nemen, is het belangrijk om naar je onderbuikgevoel te luisteren. Het lichaam communiceert op verschillende manieren met ons en het zendt dan ook voortdurend signalen uit. Het beste is om jezelf een vraag te stellen waar je alleen ‘ja’ of ‘nee’ op kunt antwoorden. Is het een misschien, dan is het automatisch een nee. Het onderbuikgevoel is vooral een gevoel op basis van jouw energie. Word je er naartoe getrokken of doe je gevoelsmatig liever een stapje achteruit?

Milt autoriteit

Met het milt centrum als innerlijke autoriteit, kun je het beste luisteren naar de zachte stem in jezelf, oftewel je intuïtie. Je intuïtie spreekt zacht maar helder en laat vaak meteen in het moment zelf weten wat je het beste kunt doen. Het is belangrijk om niet je verstand er tussen te laten komen met allerlei afleidingen, maar meteen je eerste instinct te volgen. Jij hoeft dan ook niet lang te wachten met het maken van een beslissing, je weet het eigenlijk meteen al. En wat de consequenties ervan ook zijn, je kunt je intuïtie blind vertrouwen.

Ego (hart) autoriteit

Als het ego centrum je innerlijke autoriteit is, is het belangrijk om enkel te kijken naar wat goed is voor jou. Laat je niet leiden door de meningen of verwachtingen van je omgeving, maar blijf dicht bij je eigen hart. Wel is het belangrijk om de mensen om je heen in te lichten over de beslissingen die je maakt. Vervolgens kun je jezelf vragen stellen als: wat wil ik nu eigenlijk echt en wat zijn de voordelen voor mij persoonlijk? Heb je er vertrouwen in en heb je de wilskracht om het te gaan doen? Dan is het een duidelijke ja. Is dit niet het geval, dan kun je het beter (nog) niet doen.

G autoriteit

Als je vanuit het G centrum het beste beslissingen kunt maken, is het goed om jezelf simpelweg af te vragen: waar word ik gelukkig van? Jij bezit vaak over een helder weten, die vertelt wat je het beste kunt doen. Mocht het toch nog niet helemaal duidelijk zijn, dan is het goed om er met de mensen om je heen over te praten. Niet eens zozeer om de mening van een ander te horen, maar wel om jezelf erover te horen praten. In zo’n gesprek wordt dan vaak duidelijk of het je voldoening gaat geven.

Maancyclus autoriteit

Bij de maancyclus autoriteit is het belangrijk dat je een omgeving hebt met fijne mensen die bij je passen. Ook kunnen adviseurs je helpen om het plaatje helder te krijgen, waardoor je vervolgens zelf beter weet wat je moet doen. Als dit je autoriteit is, heb je een lange periode nodig om over keuzes na te denken. De naam zegt het al: eigenlijk mag je voor grote keuzes zeker een maan(d) de tijd nemen om te gaan voelen wat het beste is voor jou. Geef jezelf de tijd, gebruik anderen als klankbord en neem pas een beslissing als het helemaal helder is voor jezelf.

Geen innerlijke autoriteit

Enkele mensen hebben geen innerlijke autoriteit in hun Human Design chart. Dit betekent wederom dat anderen veel voor je kunnen betekenen met het maken van keuzes. Wel is het daarbij belangrijk dat je de juiste mensen om je heen hebt die bij je passen. Zo kunnen zij een klankbord zijn, waardoor het voor jou steeds meer helder wordt wat je het beste kunt doen. Ook kan het goed zijn om een adviseur in te schakelen bij grote keuzes in je leven. Op basis van hun kennis, kun jij alles goed op een rijtje zetten en je keuze maken.

Subscribe to the Newsletter

Subscribe to our email newsletter today to receive updates on the latest news, tutorials and special offers!