Human Design: een persoonlijke blauwdruk

human-design-kompas

Human Design is een holistisch systeem waarin wetenschap en verschillende stromingen, zoals astrologie en het chakra-systeem, samenkomen. Op basis van je geboortedatum, de tijd waarop je geboren bent en je geboorteplaats, kan jouw persoonlijke Design worden berekend. Dit kun je zien als een unieke blauwdruk die antwoord geeft op vragen als: wie ben ik, wat past bij mij en wat juist niet?

Eind jaren tachtig is het systeem ontwikkeld door Robert Alan Krakawer. Na een bijzondere ervaring op Ibiza, heeft hij zijn kennis als wetenschapper gecombineerd met eeuwenoude elementen uit spirituele stromingen. 25 jaar heeft hij gewijd aan het uitwerken van het Human Design systeem hoe het op dit moment wordt gebruikt.

Je persoonlijke blauwdruk

Je persoonlijke blauwdruk ontstaat op het moment van geboorte. Deze basis is onder andere bepalend voor de energie die je meekrijgt als mens en hoe en waarvoor we deze het beste kunnen gebruiken. Human Design gaat er vanuit dat ieder mens uniek is en dat we zo onze levens ook zouden moeten leven. Het laat zien dat het onmogelijk is om onszelf te vergelijken met anderen, omdat iedereen anders in elkaar zit als mens en een andere roeping heeft in het leven. Als we onze energie gebruiken op de manier waarop het bedoeld is, bewegen we met de stroom mee en voelen we ons tevreden en gelukkig.

Maar soms zijn we even de weg kwijt geraakt, omdat de buitenwereld ons heeft doen laten geloven dat we niet goed zijn zoals we zijn. We hebben onszelf gedrag aangeleerd waarmee we kunnen voldoen aan de verwachtingen van anderen. Als dit tegen onze ware natuur ingaat, worden we steeds iets minder wie we bedoeld waren te zijn.

Kompas

Human Design kun je zien als een kompas die je weer brengt naar de essentie van wie jij zelf bent. Een handleiding die je inzichten en tools geeft, zodat je het leven kunt leiden dat echt bij je past. Uit je Design kun je onder andere opmaken welk energietype je bent, welke eigenschappen, kwaliteiten en valkuilen je hebt en hoe jij het beste keuzes kunt maken. Maar er is natuurlijk nog veel meer af te lezen uit jouw persoonlijk Design. Als je nog niet bekend bent met Human Design, kan het nogal veel informatie voor je zijn.

Dan is het goed om eerst even kennis te maken met de grote lijnen uit je Design. Kijk bijvoorbeeld eens naar je energietype, je strategie (hoe jij dingen het beste aan kunt pakken) en je innerlijke autoriteit (hoe jij keuzes maakt). Via deze website kun je een gratis online chart opvragen.

Je hoeft niet in Human Design te geloven, je hoeft het ook niet volledig te begrijpen, je hoeft het alleen maar te ervaren. Het is voor iedereen die meer over zichzelf wil leren, maar ook over de relaties die je hebt, de keuzes die je maakt en het leven wat je nu leidt.

Subscribe to the Newsletter

Subscribe to our email newsletter today to receive updates on the latest news, tutorials and special offers!