Human Design: de verschillende types

human-design-verschillende-types

Human Design is een holistisch systeem waarin wetenschap en verschillende stromingen, zoals astrologie en het chakra-systeem, samenkomen. Op basis van je geboortedatum, de tijd waarop je geboren bent en je geboorteplaats, kan jouw persoonlijke Design worden berekend. Dit kun je zien als een unieke blauwdruk die antwoord geeft op vragen als: wie ben ik, wat past bij mij en wat juist niet? In deze blog vertellen we je meer over de vijf verschillende energietypes.

Verschillende types

Welk type je bent, zegt iets over hoe jouw energie werkt. Ieder type heeft specifieke eigenschappen en valkuilen. Inzicht krijgen in je energietype kan veel duidelijk maken in je leven.

Manifestor

Als manifestor ben je iemand die initiatief neemt en die veel energie heeft om projecten te beginnen. Je plant graag zaadjes, neemt de leiding en wilt verandering teweeg brengen. Het is belangrijk dat je tijdens deze veranderingen, niet vergeet je plannen te delen met de mensen om je heen. Je zit altijd boordenvol nieuwe ideeën, bent zelfstandig, creatief en flexibel. Je vindt vrijheid erg belangrijk in je leven en wilt je eigen gang kunnen gaan. Ook ben je in staat om vernieuwing te brengen in de wereld, iets wat van grote invloed is op je omgeving. Een valkuil kan zijn dat je dingen niet afmaakt of geen focus weet te behouden omdat je altijd zoveel nieuwe ideeën hebt.

Manifesting Generators

Als manifesting generator ben je zoals de naam al zegt, een combinatie tussen een manifestor en een generator. Je hebt veel energie om projecten te beginnen, maar je maakt ze ook graag af. Je bent een echte duizendpoot en werkt in een hoog tempo. Je schakelt snel en kunt soms wat ongeduldig zijn. Het is belangrijk om je energie in te zetten voor de juiste dingen. Niet de dingen die je met je hoofd hebt bedacht, maar laat juist je onderbuikgevoel de weg wijzen. Waar je als generator eerder een marathon loopt, trek jij als een combinatie van beiden, het liefst een sprint. 

Projectors

Als projector ben je iemand die qua energie voornamelijk zijn kennis en inzichten deelt met anderen. Je bent goed in het begeleiden van projecten en het proces daarvan. Ook ben je in staat om het geheel te overzien, maar ook de details niet uit het oog te verliezen. Je bent efficiënt, gericht op een ander en weet als de beste hoe je dingen het beste kunt aanpakken. Je kunt snel opmerken waar de dingen vastlopen en weet hoe je dit weer kunt oplossen. Als projector stel je de juiste vragen en op basis van al de informatie die je in je opneemt, kun je met de juiste ideeën en adviezen komen. Als projector kun je op een verbindende manier leiding geven, zodat iedereen tot zijn recht komt en je samen het project naar een hoger plan kunt tillen.

Reflectors

Slechts 1% van alle mensen zijn relfectors. Je bent als reflector een spiegel voor anderen, gewoon door wie je bent. Je bent minder gehecht aan je persoonlijkheid dan anderen, waardoor je openstaat voor de ander zonder vooroordeel . Je kunt als de beste observeren en bent in staat om het geheel te overzien. Je bent in staat om op een objectieve en open manier naar de dingen te kijken. Je bent voorbestemd om open te staan voor de energie en invloeden van buitenaf. Het is hierbij wel belangrijk om je grenzen op tijd aan te geven.

Subscribe to the Newsletter

Subscribe to our email newsletter today to receive updates on the latest news, tutorials and special offers!